Varčevanje z energijo v masažnem bazenu

26. September 2023
Masažni bazeni so odlični za sprostitev, vendar pa njihova uporaba pogosto zahteva energijo. Če želite ohraniti ravnotežje med uživanjem v masažnem bazenu in varčevanjem z električno energijo, smo tu, da vam predstavimo nekaj uporabnih nasvetov.
1. Velikost masažnega bazena: Premislite o velikosti masažnega bazena predno se odločite za nakup. Večji masažni bazeni zahtevajo večjo količino vode, ki pa se seveda tudi dlje časa segreva do želene temperature.
2. Pogostost uporabe: V primeru, da ste redni uporabnik masažnega bazena, kar je tudi namen nakupa, je smiselno razmisliti koliko uporabnikov hkrati bo uporabljalo masažni bazen, saj morda zadostuje manjši model za 3 osebe z manjšo kapaciteto vode, ki se tudi segreje hitreje. Poleg tega pa vam svetujemo, da bazena pozimi ne ugašajte, saj s tem bazen potrebuje več energije za ponovno segrevanje, s tem pa preprečite tudi morebitno zmrzal. V primeru, da bazena preko zime ne uporabljate, pa razmislite o spraznitvi, ter ponovnem polnjenju v toplejših dneh, ko boste masažni bazen ponovno pričeli uporabljati. Nasvet: Pozimi je namakanje v bazenu najlepše in najbolj romantično.
3. Pravilna temperatura vode: Medtem ko uživate v masažnem bazenu, poskrbite, da temperatura vode ne bo previsoka. Višje temperature zahtevajo več energije za ogrevanje vode, zato nastavite optimalno temperaturo za udobno sprostitev, vendar ne pretiravajte.
4. Kvalitetna izolacija: Preverite, ali je masažni bazen dobro izoliran. Slaba izolacija bo povzročila večjo izgubo toplote, kar pomeni, da bo sistem za ogrevanje porabil več elektrike za vzdrževanje želene temperature.
5. Redno vzdrževanje: Redno vzdrževanje, kot je čiščenje filtrov, bo omogočilo boljše delovanje sistema, kar bo zmanjšalo porabo električne energije.
6. Pravilna uporaba masažnih šob: Uporabljajte masažne šobe po potrebi. Če niste v bazenu, izključite masažne šobe, da ne porabljajo nepotrebnega električnega toka.
7. Uporaba časovnika: Namestite časovnik, ki bo samodejno izključil sistem za ogrevanje, ko ga ne potrebujete. Na primer, lahko ga nastavite, da se ogreva le nekaj ur pred načrtovano uporabo.
8. Izberite energetsko učinkovit masažni bazen: Pri nakupu novega masažnega bazena preverite, ali ima certifikat za energetsko učinkovitost. Takšni bazeni običajno porabijo manj električne energije.
9. Sistem za pokrivanje: Uporaba termoizolativnega pokrivala za masažni bazen lahko zmanjša izgubo toplote skozi izhlapevanje in s tem zmanjša potrebo po ogrevanju vode. 

S pravilnim ravnanjem in upoštevanjem teh nasvetov lahko zmanjšate porabo elektrike v vašem masažnem bazenu, hkrati pa še vedno uživate v sproščujoči izkušnji, ki jo ponuja. Varčevanje z energijo ni le koristno za vašo denarnico, ampak tudi za okolje.

Prednosti masažnih bazenov Caldera Spas

"Vse masažne bazene Caldera Spas iz naše ponudbe lahko plačate z Bitcoini po dnevni vrednosti žetona."
Nakup bazena | Caldera Spas | Bitcoin
"Watkins Wellness™ je vodilni proizvajalec masažnih bazenov na svetu že več kot 40 let, ter ima največjo prodajno mrežo z več kot 1.000 maloprodajnih lokacij v več kot 70 državah po svetu."
Caldera Spas | Watkins | Kalifornija
"Naše podjetje je zelo predano poslu, saj se zavedamo kako blagodejno ter učinkovito lahko masažni bazen sprosti napetosti iz telesa, sprošča mišice, spodbuja prožnost ter celo lajša bolečino. Kot izjemno veliki ljubitelji masažnih bazenov Caldera Spas verjamemo, da lahko hidroterapija spodbuja pozitivne osebne spremembe."
Caldera Spas | Bellamar d.o.o. | Jarška c. 10a, Ljubljana
Izdelava: MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate z uporabo piškotkov?